Wednesday, May 5, 2010

Crumble Mumble KinoPertama kali kulihat 'Crumble'di blog Zai,hatiku terpegun dengan kecantikan sulaman hasil Zai.Tiap kali ku melewati laman blog aku pasti tidak lupa mengintai hasil-hasil'Crumble'Zai..di hatiku berdetik....macamana nak membuatnya,ketika itu Zai belum lagi membuat bengkel sulaman Crumble maupun pelopornya Pepari.Didalam kegusaran ini,seorang teman yang ku kenali ketika majlis Pertandingan Sulaman Manik yang dianjurkan olen Puan Rosita Jaafar,Brother Sheik ,telah sudi mengongsikan pengalaman beliau dalam menghasilkan sulaman Crumble...OH! tak terhingga gembiranya aku.Terimakasih yang tak terhingga ku ucapkan kepada Brother Sheik yang tidak lokek memberi tips untuk menghasilkan Crumble walaupun beliau terlalu sibuk melayani kerenah busana-busana pelanggan tetapnya yang telah berkembang maju..Ku dokan yang terbaik buat Brother Sheik!Hanya Allah s.w.t sahaja yang dapat membalas keikhlasanya. Namun setelah menghasilkan Crumble yang diberi tunjuk ajar oleh Sheik,aku masih tidak berpuashati dengan hasilnya..Aku mengambil keputusan untuk mengikuti bengkel sehari yang dianjurkan Zai..ah bertuah rasanya kerana ini adalah bengkel yang terakhir sebelum Zai bercuti melahirkan puterinya yang kedua.Puas sudah rasa dihati dengan tips dan tunjukajar dari Zai.
Berbekalkan panduan yang kudapati dari bengkel tersebut,aku sedaya upaya menyulam manik mutiara dan kristal keatas busana milik adik bongsuku yang kini diperantauan..Diharap adikku berpuashati dengan hasilnya walaupun aku masih belum boleh menandingi hasil yang telah ditonjolkan oleh Zai..Buat Zai...terimakasih kerana bersusah payah mengadakan bengkel ini.


Kuingat pesan ibuku...jangan berkedekut menuntut ilmu sesungguhnya kamu akan beroleh hasil yang bermutu.Takan ku lupai pesan ibu...

1 comment:

  1. Terharunya bila baca entry kak elly ni.. rasa best sgt bila student appreciate apa yg zai ajar.. alhamdulillah.. Allah bagi zai idea utk share knowledge dlm crumble ni.. hope apa yg zai ajar dapat berkat :)

    Thanks again for joining the class.. best sgt dpt kenal kak elly.. u r beautiful inside n out.. hope dapat jumpa lg lepas ni.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...